rendeljitt.hu Logo

25 olyan költségelem, ami a Rendeljittel nullázható.

Főmenü, szoftverek, árak


Ha nem kérem ki a következő kört, mert a pincér nem ér rá a rendelést felvenni…
Ha már fizetnék az asztalnál, és mennék, de nem tudok, mert a pincér nem ér oda elszámolni, de a következő vendég már jönne és fogyasztana...
Ha tudom, hogy kevesen vagytok és várnom kell, akkor már be se megyek hozzád…
Ha sorban ácsorgok pedig jobb dolgom is lenne, és inkább kifordulok a sorból és inkább nem költök, vagy máshova megyek a sörért…
Ha látom, hogy hosszú a sor inkább be se állok, és nem veszek tőled semmit…
Mekkora lehet ez a költséged? Ha naponta 100 ezer Forint rendelés nem jön be, akkor az évi 36 milla?
A Rendeljitt megoldása ezekre a rendelési felületei, applikációi.


Ha olyan munkát végzel, amit egy rendelésfelvételi app is el tud végezni helyetted, akkor feleslegesen dolgozol.
Ha ilyen munkát végeztetsz, akkor felesleges munkáért fizetsz munkabért.
Ha a vendég tud telóról rendelni 2 sört és csak akkor megy a pulthoz ha értesíted a telóján, hogy jöhet, akkor ezt a rendelést felesleges a pultosnak szóban felvenni.

Ha a vendég be tudja küldeni a telefonjáról azt, hogy 2 sör 1 vodka a B6 asztalhoz vagy 1 pizza a J9-hez, ráadásul úgy, hogy a konyhában nyomtatódik ki az étel és a pultban az ital rendelés, akkor ehhez felesleges pincért tartani.

Felesleges fizetési folyamat a pultban vagy a pincérnél: Ha a vendég online ki is fizeti a folyamat végén online a fogyasztást, akkor már nem csak a rendelést felvenni, a fogyasztást beütni sem kell, de már e fizetési folyamat is meg van spórolva.

Felesleges a pénztárgép és vendéglátó szoftver nyomkodási folyamat is. Ha ezt a szoftver megoldja automatikusan, akkor ez a munka is felesleges.

Mekkora lehet, ez a költség? Egyszerű! Ezt a munkát végző kollégáid bérének kb. 50-80%-a.


Ne csinálj úgy, mintha dúskálnál a pincérekben, pultosokban.
Ha sikerül is embert felvenned (és nem csak a felesleges munkát fogod elvégeztetni vele), akkor azt be kell tanítanod, ki kell képezned.
Ez költség, idő, energia. A Rendeljitt alkalmazásokat beállítod és úgy működnek, ahogy te akarod. Mindig.
Ráadásul a betanított embered elmegy máshova dolgozni, ha akar. A Rendeljitt nem megy sehova. Marad és téged szolgál.


Nekem nem kell finomkodni. Nem vagyok politikus. Kimondhatom feketén fehéren, hogy a helyettesítés azt jelenti, hogy a munkaadó vagy a kollégák szívnak a helyettesített helyett. Ha Klári gyereke beteg, akkor te szívsz. Ha Balázs elmegy szabadságra, akkor te dolgozol. Ennyi. Mivel a klasszikus rendszerek emberfüggő folyamatokat valósítanak meg, így a klasszikus vendéglátó szoftver használatánál te szívsz. Ennyi. A Rendeljittben nem. A Rendeljitt automata pincére és pultsegéd alkalmazásai robotok. A Rendeljitt nem szül, nem beteg, nem megy szabira, nem kér többet, nem klikkesedik, nem utálja a többi kollégát. Mindig ugyanúgy végzi a munkáját. Ugye nem gondolod, hogy a pultos, pincér nem fog otthagyni az első adandó alkalommal, ha jobb fizetést, csicsásabb, rangosabb, kényelmesebb ajánlatot kap? A Rendeljitt nem fog elhagyni.


Miért kell a tulajdonosnak, a melósnak, vezetőnek halálra dolgozni magát? Miért kell állandóan megfeszülni a munkától? A Rendeljitt alkalmazásai helyetted dolgoznak. Távolról elérhető a rendszer. Tulajdonos, vezető vagy a jogosult kolléga beléphet a rendszerbe távolról. Bármely pillanatban láthatja távolról, hogy mi történik, mekkora a forgalom, a készlet, és a rendelésállomány. Távolról árazhat, változtathat a kínálaton. Nem kell a gép mellett állni…


Miért kell a tulajdonosnak, a melósnak, vezetőnek halálra dolgozni magát? Miért kell állandóan megfeszülni a munkától? A Rendeljitt alkalmazásai helyetted dolgoznak. Távolról elérhető a rendszer. Tulajdonos, vezető vagy a jogosult kolléga beléphet a rendszerbe távolról. Bármely pillanatban láthatja távolról, hogy mi történik, mekkora a forgalom, a készlet, és a rendelésállomány. Távolról árazhat, változtathat a kínálaton. Nem kell a gép mellett állni…


Volt már olyan, hogy több fogyott volna el, ha lett volna, ha tudtad volna, hogy több kell, vagy olyan, hogy rajtad maradt valami?
Ismered az üresjáratot? Tudod, azt az időszakot, amikor nincs vendég.
Egy klasszikus vendéglátó rendszer ezekkel nem foglalkozik, de a Rendeljitt képes az előfizetések, előrendelések kezelésére és arra, hogy időszakokra vezéreld az átvételt, fogyasztást ilyen olyan akciókkal. Már ma megtudhatod, hogy három nap múlva miből, mennyit kell kiszolgálni. Előfizetőket gyűjthetsz, előrendeléseket vehetsz fel. A Rendeljittben már ma megkaphatod annak az árát, amit holnap kell főznöd.


A vevőid ügyfeleid elvárják, hogy mutasd magad az Interneten valamilyen felületen.
Elvárják, hogy mutasd az aktuális kínálatodat, ajánlásaidat, akcióidat.
Az ilyen felületek létrehozása nyűg és költség ugye? Na, ilyen költség nincs a Rendeljitt használatával, mert a Rendeljitten ezek megjelennek, ha akarod.


Ezek a neten megnézhető árlistád, étlapod, menüd, weboldalad, allergén tájékoztató stb.
Ha létrehoztad ezeket a felületeket magadról a neten, akkor azokat karban is kell tartani. Ha rendelős felületet hoztál létre, akkor azt üzemeltetni is kell! Ez is költség nem? Vagy maguktól fognak állandóan és pillanatnyilag is valós tartalmat mutatni? A tartalom feltöltését még elvállalhatod, de a tárhely, kapcsolati, információs technológiai feladatokat, modernizálást és beavatkozást te fogod csinálni? Vagy, ha valami hiba van, akkor ott marad egy torzó a weboldalad helyén? A Rendeljitt ezeket is megoldja. Ha akarod, nyilvánossá teheted magad a Rendeljitt-en, így mindig pontosan az látszik, ami alapján működsz, nyitva vagy és mindig a pontos és aktuális kínálatod (étlapod) tekinthető meg, vagy amiből rendelni lehet. Ezzel sincs gondod. De csak ha akarod:) És azért csak ha akarod, mert ha úgy állítod, be, hogy ne látszódj, akkor nem fogsz. Ha csak azt akarod, hogy a kínálat látszódjon, akkor nem lehet majd rendelni onnan, de ha azt akarod, hogy rendelni lehessen, akkor a felület állítsd rendelősre! Csak rajtad múlik!


Ha veszel egy valamire való rendszert, akkor a pénzbe kerül ugye? Szoftver licence, terminál, monitorok, egyéb eszközök és ezek avulása, meghibásodása, stb. Ezt is jól gondold át! Régi rutin az, hogy ilyenekben gondolkodnak a vendéglátók. Nagyon látványos egy szép terminál, de sokszor teljesen felesleges. Az okostelefonod milliárdszor többet tud, így a terminálos megoldások feleslegesek, buták és csak helyet foglalják. “Ha 30 évvel ezelőtt terminál volt a csúcs, akkor most is az”. Ez nem igaz. A Rendeljitt felhő alapú. Elég egy PC, notebook, vagy Androidos teló, de inkább tablet és Internet kapcsolat. Gyakorlatilag, ha a Rendeljittet minden tudását latba vetve használod, akkor a pultodra szinte semmilyen kütyü nem kell. Minden lefut a felhőben a rendelés felvételtől, a pénztárgép kapcsolaton át az Ntak-on keresztül a fizetési folyamatokig szinte minden. A telón csak csipog az eredmény. Próbáld ki a tesztfelületünkön és győződj meg róla! Ellenőrizd, ami mondunk!


Nem ismerhetsz minden vendéglátó rendszert, szoftvert. Nem tudod azokat kipróbálni.
Általában nem is engedik, vagy szándékosan akadályoznak a döntéshozatalban. Sokszor cél az, hogy személyes bemutatást lehet kérni csak, ahol lyukat beszélnek a hasadba. Az így hozott rossz döntés évekre kárt okozhat számodra. A Rendeljittben ilyen költség sincs. Kipróbálhatod a tesztfelületen. Mi nem akarunk neked terminálokat eladni, hogy azután csak a mi szoftverünk fusson azon. Mi hiszünk a szabadságban és abban, hogy annyira jónak kell lennünk, hogy mindennap minket válassz! Ha van jobb nálunk, csak dobj el minket és használd azt! Nem fogjuk megakadályozni.


Amikor rendelési alkalmazásról van szó, azt értjük alatta, hogy a vendéglátó rendszerhez tartoznak olyan felületek, alkalmazások, amin keresztül a vevőid le tudják adni a rendelésüket pl. telefonról. Bár a rendelési alkalmazások még nem terjedtek el, lesznek olyan vendéglátó szoftveres cégek, akik rád akarják majd beszélni a telefonra letöltős rendelési alkalmazásukat. Lehet, hogy pénzért, lehet, hogy ingyen. A letöltős alkalmazásokon ők azt értik, hogy a vevőd jön és egy sör rendeléséhez letölt majd egy alkalmazást a telefonjára. Az ilyen ajánlatokat jól gondold meg! Te sem töltenéd le egy strandon a lángosos alkalmazását, aztán a büféét, egy sör vásárlásához, aztán a fagyizóét 2 gombóc fagyi miatt. Ha ilyen letöltős alkalmazást vásárolsz, azt alig fogják használni és te azt fogod gondolni, hogy ez egy “rakás sz@r” és azt, hogy “ez hülyeség, így nem vásárol senki”. Pedig az alkalmazásos rendelés működik, csak nem akarja letölteni senki a sokadik alkalmazást egy kávé rendeléséhez. A rosszul megválasztott alkalmazás is költség. Szóval akkor használj alkalmazást vagy ne? Használj, de ne letöltőst, hanem webes alapút! A webes alapú alkalmazás ugyanúgy csipog, zörög, berreg, jelez, ha valami történik, de nem kell letölteni, mert az Andriod technológiák webes alapon is nagyrészt már tudják azt, amire régen csak a letöltős appok voltak képesek. A Rendeljitt alkalmazásait nem kell letöltenie senkinek. Webes alapúak, így nincs költség sem a létrehozásával, sem az üzemeltetésével, így azzal se, ha véletlenül nem használná senki. A rendeljitt alkalmazások készen vannak, azonnal használhatóak, mi tartjuk karban, mi fejlesztjük… A mi költségünk, feladatunk, kockázatunk és nem a Tiéd. Neked csak használni érdemes:)


Ez is jelentős költség. Ha pultosod vagy pincéred a helyben fogyasztásos ételt 27%-ra üti az 5%-os helyett, azzal egy 6000 Ft-os fogyasztásnál rögtön kb. 1000 Ft-al több Áfa-át kell fizetned. De ha a C27% sört A5-re üti, akkor Áfa csaló leszel és a cégedet kockáztatja. Ezt ki se tudod számolni, de minden nap viseled ezt a költséget is. A Rendeljitt nem “üt félre”. Beállítod a gyűjtőket, szolgáltatásokat és egyéb paramétereket előre és mindent külön gyűjt, kiszámol stb. Próbáld ki! Erről felesleges többet írni. Bizonyos pénztárgépeknek azonnal át is adja az adatokat, így már az sincs, hogy a pénztárgépbe mást ütsz, mint az Ntak vendéglátó szoftverbe


Erről már többször írtunk, de itt megint. Nyomkodsz a pénztárgépbe, nyomkodsz az Ntak vendéglátó szoftverbe, nyomkodsz a készlet programba, nyomkodsz a fizetési terminálhoz, stb. Te vagy a nyomkodó. Hurrá! Mintha ingyen dolgoznál. A nyomkodásnak nem az a legnagyobb költsége, hogy pénzt fizetsz egy felesleges munka elvégzéséért, hanem az, hogy olyan munkát, amit el kellene végezni, nem végzel el, mert a felesleges feladatokkal foglalkozol. Ezért lassú vagy, bukod a vevőt és utálnak is a vevőid. Kérdezd meg tőlük jó-e nekik, hogy sorban kell nálad állni, vagy szeretnek-e pincérre várni egy asztalnál. Ha a Rendeljittben ezek össze vannak kötve, akkor max. egy helyre kell nyomkodni a rendelést, de ha használod a rendelési alkalmazásokat, akkor már oda se kell, mert a vevő benyomkodja magától és még örül is neki. És te is örülsz, mert nem végzel felesleges munkát.


Most az összes kártyás fizetéssel kapcsolatos költséget te fizeted. Jutalék, amit a banknak fizetsz. Terminál díj. Vagy megvetted, vagy bérled, vagy kapod “ingyen”. Fizetési szolgáltató rendszerére csatlakozási díj. Tudod, hogy utána fizethess a banknak:) Terminálok pénztárgéppel való összekötésének díja. Ha ezt nem léped meg, akkor állandóan csak nyomkodsz. Amit benyomkodsz a pénztárgépbe, azt benyomhatod a terminálba is kézzel. Vendéglátó szoftverbe és a POS terminál egy közös rendszerbe kötésének díja. Ha ezt nem teszed meg, akkor megint csak nyomkodsz. Ntak szoftverbe nyomkodod, a rendélés adatait és így fizetési módokat és adatokat. Ezt megelőzően vagy ezt követően benyomkodod a pénztárgépbe és a POS terminálba. Mi van???? Te vagy nyomkodó. Ezért fizetsz, nem? Minimum csak bért. De ez felesleges munka, amitől lassú leszel, forgalmat buksz és egy csomó egyéb költséged is van. Olvassd el fent, lent…! A Rendeljittben ilyen jó esetben nincsenek. Még a fizetési jutalékot is átháríthatod a vevőre az alkalmazásokban kényelmi díjak formájában


Hogy gyűjtöd a borravalót? Tudtad, hogy a vendéglátás szakmai szervek, a vonatkozó minisztérium és a Kúria ítéletei, egyeztetései alapján, a legvalószínűbb formákban, 7 féleképpen keletkezhet nálad jatt? Ebből 3 adómentes, 4 adóköteles. A Rendeljittben ezek külön gyűjtésére és nyilvántartására is van lehetőség. A TIP jelentése az NTAK-ba már kötelező, de hogy tartod nyilván? Ha kártyával adják, akkor azt hogyan fogadhatod el?
Jó ha tudod, hogy a kártyával fizetett jatt is adómentes lehet, akkor is, ha külön adják, de akkor is, ha egyben fizeti a vevő a fizetendő összeggel és a megfelelő módon van kezelve.
Ennek egyik feltétele az, hogy megvalósuljon a különgyűjtés és egyebek.
A Rendeljitt képes külön gyűjteni és nyilvántartani a kapott jattot.
A nyilvántartás is költség ugye? A Rendeljitt-el nem.
A megkapott jatt elbukása pedig vagy nem megkapni azt a jattot, amit megkaphatnál, az is giga veszteség ugye. A Rendeljitt ezt a problémát okosan kezeli.


Ez is munkaidőbe kerül, ugye? Ezt is segít kezelni a Rendeljitt. Sőt egyszerre többféle szervizdíjat is tud kezelni. A szervizdíjat többféleképpen lehet felszámítani. Lehet az árba beépíteni, az árra rászámolni, lehet különböző szolgáltatásformákhoz rendelni (helyben, elvitel, stb.). Ezeket mind tudja a Rendeljitt


Ha jogosultságot adsz a könyvelőnek, akkor az rálát távolról a működésére, letöltheti a forgalmi adatokat, elszámolásokat stb. Ez is a költségeidet csökkenti.


A vevőid elvárják az online fizetés lehetőségét.
Egy 25 éves fiatal már úgy akar sört rendelni, hogy a rendelést leadja egy alkalmazásban és a végén online ki is akarja fizetni.
Az online fizetés beépítése egy rendszerbe elég nehéz feladat. Drága és hosszadalmas.
Technikailag: dinamikus oldalba kell beágyazni. Egy egyszerű weboldalba, statikus felületekbe nem lehet. Ahhoz, hogy lehessen nálad online fizetni egy rendelés végén először létre kell hozni azokat a felületeket, amikbe beágyazod a fizetési felületeket. BRRR. Még olvasni is szörnyű…
Ha magadnak csinálod, nem csak a banki interface kapcsolatot kell kiépíteni, hanem a saját felületed is alkalmas kell, hogy legyen erre a feladatra.
A Rendeljitt ezt is megoldotta, így ez a költség sincs. Amint regisztrálsz egy fiókot magadnak, már lehet is nálad online fizetni. DE! Csak ha akarod. Sok 50+-os vendéglátó még fél ettől! Ez nem kötelező! Csak lehetőség!


Ez legalább olyan borsos költség, mint a létrehozás. Nem elég kiépíteni, de fenn is kell tartani az interface kapcsolatokat. Műszaki hibák elhárítása, protokollok megváltozása, titkosítási eljárások, adatbázis kapcsolatok jogszabályoknak, szabályzó hatóságoknak való megfelelés, stb.
Ha ezt te csinálod, akkor is idő, energia, de valószínűleg nem is értesz hozzá, így valakinek fizetned kell, aki néhány órán belül be tud avatkozni, ha szükség van rá.
Rendeljittben ezt a kapcsolatot mi építjük, üzemeltetjük, felügyeljük, tartjuk karban, és ha kell, beavatkozunk. Így ennek sincs nálad költsége!


Ez kell! Ha tetszik, ha nem! Ez dolgozik majd helyetted, ettől fognak imádni az ügyfeleid. Emiatt lesz minden jobb, szebb, hatékonyabb, kényelmesebb, több pénzed, időd… A rendelési alkalmazások önmagukban meg sem állnak. Csak akkor hatékony, ha az egy vendéglátó rendszerbe csatlakozik. Nem elég a rendelést begyűjteni, de ha már be van gyűjtve, akkor fusson is végig az össze folyamaton. Vegye le készletről a fogyást, fizettessen, stb. Többféle technológiát kell, hogy használjon, és több rendszerbe kell, hogy beépüljön. Hidd el, hogy már tudni sem akarod, hogy mit kell egy rendelési alkalmazásnak tudnia, mire legyen képes. Az önmagában értelmetlen egy rendelési alkalmazás létrehozása. Tetemes költség és valószínűleg egy vendéglátó számára kigazdálkodhatatlan is, de átfogó rendszerbe építve pedig egy vagyon. És a legnagyobb csapdája, hogy lehet, hogy nem is jó, sőt kifejezetten káros. Ilyenek pl. A letöltős alkalmazások. Azért káros, mert senki nem fogja letölteni! A Rendeljitt olyan vendéglátó rendszer, amiben benne vannak az alkalmazások. Pontosabban, azokból épül fel a rendszer. Több, mint 20 féle rendelési forgatókönyvet valósítanak meg. Rendeljittben ezeket megkapod! Próbáld ki a tesztfelületen! Ingyenes!


Ha a rendelési alkalmazásra szükség van, akkor ez kötelező.
Időnként modernizálni kell, tesztelni, frissíteni, ésszerűsíteni, stb.
Ok, hogy építtetsz egy appot ma egy ház áráért, vagy veszel egyet, mert meggyőztek róla, hogy jó lesz, de mi lesz holnap, amikor rájössz, hogy valami nem jó, vagy bővíteni, módosíttatni, modernizálni szeretnél? Mi lesz, amikor megváltoznak a fogyasztói szokások, technológiák? Ezt akkor ki fogja kifizetni? Te?
A Rendeljittben ez sem a te költséged, feladatod. A Rendeljitt ezt mind megoldja!
Csak az előnyét kell élvezni.


Ez is kell! Ha akarod, ha nem. De, amíg a rendelési alkalmazások használata az érdeked, addig az NTAK felé az adatszolgáltatás kötelező, jogszabályban előírt feladatod!
Mivel az NTAK különböző biztonsági protokollokon keresztül érhető el, szigorú alakiság, formaiság és tartalmi igény mellet, így olyan vendéglátó szoftvert kell választanod, ami képes ezt az adatszolgáltatást megtenni!
De! Nem mindegy, hogy ezt is hogyan csinálja. Lesznek szoftverek, amik félautomata működéssel, kézi vezérléssel fognak működni. Ez is költség, munkaidő és adminisztráció.
A gépre telepítős szoftverek esetében még, ha NTAK képes is, akkor is ott kell, majd a gép mellett állnod és nyomkodni…
A Rendeljitt full automata. Képzeld el úgy, hogy ha idényjelleggel vagy nyitva május 5-től augusztus 30.-ig, akkor május elején beállítod, hogy mely napokon leszel nyitva, mettől meddig, stb. És augusztus 30-ig minden nap automatikusan megcsinálja a zárásokat, jelentéseket, stb., úgy, hogy valószínűleg hozzá sem kell nyúlnod.


Technikai nyitás, zárás, borravaló jelentés, szervizdíj nyilvántartás, üzemszünetek, forgalom nélküli napok nyilvántartása, jelentése mind munka és energia. Ez is pénz, ugye? Ki kell fizetned valakinek, vagy neked kell megcsinálnod. Nem mindegy, hogy ezekkel mennyit foglalkozol. A Rendeljitt-ben ezeket is javarészt megoldjuk, nyilvántartjuk, bejelentjük automatikusan az Ntak felé, stb.


A válasz egy kérdésben sejtetve: ki nyomkodja be a vendéglátó rendszeredbe Wolt-on, Foodpandán vagy más külső futárszolgálattól, értékesítőtől, Internetes értékesítő felületről érkező rendelést. Te? Kollégád? Munkabérért, haszontalan munkáért?
A Rendeljitt automatikusan képes átszívni magába ezeket az adatokat, így azt nem kell újra felütni, beütni, lekönyvelni, stb.

Most add össze ezeket a költségeidet!
Mármint a számszerűsíthetőeket, mert a reputáció, renomé romboló, áfa tévesztős, üzletvitel és egzisztencia veszélyeztető, elmaradt bevétel és haszon, kényelemi faktorok, stb. ugye nehezen számszerűsíthetők. De azért próbáld meg!
Mennyinél tartasz?
5 - 50 milla / év
A Rendeljittel ez majdnem nullázható, pontosabban megkereshető.
Akkor, most miért is fontos az, hogy a Rendeljitt mennyibe is kerül?

Ennek ellenére ezzel nem élünk vissza.

Nézd meg az árak menüpontot!