rendeljitt.hu Logo
Főoldalra

Ntak vendéglátó szoftver

Mi ez?

Az Ntak vendéglátó szoftver egy olyan vendéglátó szoftver, ami képes adatot továbbítani az Ntak rendszerbe. Ennyi! Az NTAK a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ rövidítése. Jogszabály írja elő, hogy a részére legyenek továbbítva a szálláshelyek, vendéglátó helyek és attrackciót működtető vállalkozások jogszabályban kért adatai. Hivatalos tájékoztatás: https://info.ntak.hu/vendeglatas

Miért van erre szükség?

Ntak vendéglátos szoftver Egyszerű! Jogszabály írja elő.
A kormányzatnak az a célja, hogy rendet tegyen a vendéglátó szektorban és adatokat akar kapni az egyes vendéglátóhelyek működéséről, forgalmáról, stb.
Erre ezért volt szükség:...
A Magyar Turisztikai Ügynökség és vendéglátásszakmai szervek szerint a termék és tevékenység besorolások alapján átláthatatlan volt, hogy melyik vendéglátó az alapján amit csinált, hova tartozik, hova sorolódik… Hivatalos indoklás:...
https://mtu.gov.hu

Mivel ebből nem biztos, hogy az egész változás oka, problematikája világosan látszik, akkor itt olvashat erről többet (“Példa” cég esetén keresztül bemutatva)...:

Mit kell tennie a vendéglátónak?

  1. Be kell regisztrálnia magát az Ntak rendszerébe.. Hivatalos segédlet.
  2. Adatot kell szolgáltatnia az Ntak-ba.

Milyen adatot kell a vendéglátónak az Ntak-ba továbbítani?

Ez vicces. Ha majd az Ntak tudni fogja, hogy miről, milyen adatokat kér, majd közzéteszi és akkor mi is tudni fogjuk és Ön is kedves olvasó, mert 2021. 12. 09.-én, mikor ezt a cikket írtuk, még nem lehet tudni…

De Önnek kedves vendéglátó nem is ez a fontos, hanem az, hogy hogyan tegyen eleget az Ntak adatszolgáltatási kötelezettségének. Mert valamilyen adtokat biztosan fognak kérni és azokat biztosan be kell küldenie.

Hogy kell adatot szolgáltatni az Ntak-ba?

Három lehetséges megoldás van az adatszolgáltatásra.

  1. Az Ntak-nak a saját applikációján keresztül, mely a vendegem.hu címen érhető el… Ez nem vendéglátós szoftver, hanem egy felület, ami a vendéglátó beküldheti majd a kívánt adatokat az Ntak-ba… Vagyis a terv és a kommunikáció az, hogy a kormányzat ad majd felületet az adattovábbításra…
  2. Ha a vendéglátónak van már vendéglátó szoftvere, akkor annak kiegészítésével, módosításával azon keresztül. Ez esetben a már meglévő szoftver gyártójával kell felvenni a kapcsolatot és attól kérni az Ntak-al való kommunikáció megvalósítását. Ennek díja, módja, lehetősége a gyártótól függ.
  3. Az általunk leginkább ajánlott megoldás az, ha a rendeljitt.hu-n keresztül küldik be az adataikat az Ntak-ba.

Miért a rendeljitt.hu-n keresztül küldje be az adatokat az Ntak-ba?

Azért, mert ha már szinte kötelező egy vendéglátó szoftver az Ntak kapcsolatra, akkor az már legyen jó!
Ha már muszáj lesz használnia egy vendéglátó szoftver, akkor az könnyítse meg az életét és egyszerűsítse munkáját.
A rendeljitt nem csak segíti a munkáját, de ha jól használja Ön helyett dolgozik.

Miért jó a rendeljitt.hu és az azon keresztül való Ntak kommunikáció?

Ntak vendéglátos szoftver A rendeljitt.hu egy ingyenes felhő alapú vendéglátó szoftver. Ingyenes az Ntak kommunikáció és ingyenesek a vendéglátó szoftver funkciók is. Az ingyenes vendéglátó szoftver funkciókról itt bővebben! Az ingyenességről nem kell túl sokat írni, de a felhő alapúságról érdemes 1-2 szót ejteni.

A lényege a felhő alapúságnak, hogy nem kell megvenni, letölteni. A rendeljitt.hu szinte minden eszközön fut az okostelefontól az asztali gépekig böngészökben megnyitva.

Mennyire lesz elkötelezve, kiszolgáltatva a rendeljitt.hu-nak?

Semennyire! Annyit és azt használ a rendeljitt.hu ingyenes szolgáltatásai közül, amennyit és ameddig akarja. Megszakíthatja a használatát, szüneteltetheti, újrakezdheti. Fontos! Adatot így vagy úgy, de szolgáltatnia kell. Ha a rendeljitt.hu-n keresztül nem tesz eleget az adatszolgáltatási kötelezettségének, akkor más módon meg kell tennie!

Hogyan kell adatot szolgáltatni az Ntak-nak a rendeljitt.hu-n keresztül néhány másodperc alatt?

Beregisztrálni a rendeljitt.hu-ba. Egyszer kell megtenni. Kb. 2 perc. Ezt követően csak be kell lépni telefonon, tabletten, PC, stb., megadni a kért adatokat és el kell küldeni azokat az elküld gombbal. Ennyi.

Maradt még kérdésed? Keress minket!
+36 30 460 70 70
tamogatas@rendeljitt.hu